DIVERSEN

Concept gedenkwand Grote Kerk

De dichtgemetselde ramen in de blinde muur aan de oostzijde van de Grote kerk op de Markt in Enschede en het verhaal van de grote stadsbrand van 7 mei 1862 vormen samen het volgende idee. Het vertellen van deze dramatische gebeurtenis door de tekst uit het krantenartikel van 28 mei 1862 uit te houwen in gouden gebeitelde letters.

Galerie urinoir bezet

Dit oude niet meer gebruikte openbare urinoir is tot de kleinste galerie van Nederland getransformeerd. Het granito object is gereinigd, geïmpregneerd en voorzien van glas. Terug op zijn vroegere stek baadt het urinoir in licht en toont het mini -exposities.

Concept permanent podium Willem Wilminkplein Enschede

Na de herinrichting van het Willem Wilminkplein in het centrum bestond de behoefte aan een permanent podium voor expressie kunsten. Het verdiept liggende plein dat van gras is voorzien loopt aan één zijde op en sluit aan door een gazon en aan oplopende natuurstenen plateaus. Bij het ontwerp is ervoor gekozen het podium op een stalen voet en gedeeltelijk boven de plateaus te bouwen waardoor de suggestie wordt gewekt dat het zweeft. Het podium zelf bestaat uit een zevental gegalvaniseerd stalen elementen waarop het podium rust. Tijdens een evenementenseizoen kan het podium met een transparante kunststof hoes worden overkapt.

Back to the Future – deel 1

Back to the Future 1 is een inspiratieboekje gemaakt in opdracht van de gemeente Enschede, bedoeld als katalysator voor de upgrading van de panden en de invulling van kavels aan de Walstraat, Zuiderhagen en Pijpenstraat. Naast foto’s uit het verleden en actuele foto’s zijn impressies geplaatst als suggesties voor het verbeteren van deze straten in het centrum van Enschede.

Back to the Future – deel 2

Evenals Back to the future 1 is dit boekwerkje bedoeld als een inspirerende katalysator voor de upgrading van de de Stadsgravenstraat in Enschede.
Impressies zijn naast foto’s van de bestaande situatie geplaatst om te laten zien wat er eventueel mogelijk is om deze horecastraat representatiever, gezelliger en veiliger te maken.

Performance Factory –
Polaroid fabriek Enschede

Het inspiratieboekje Performance Factory is gemaakt in opdracht van Woningcorporatie Domijn. Naast beelden van de bestaande situatie zijn impressies geplaatst als suggestie voor toekomstige mogelijkheden.
Het boekje is bedoeld als katalysator voor een ‘bottom-up’ herontwikkeling van de gebouwen en het voormalige Polaroidterrein.